Gästinlägg av Steve

Publicerat av Amerikanen den

Hej allihopa!

Idag är det inte Max som skriver, utan Max vän Steve. Vi har faktiskt lärt känna genom Max blogg! Jag läste hans blogg och fick reda att vi bor nära varandra och jag tänkte att det roligt att prata med någon med mycket gemensamt som jag. Så jag kontaktade honom och idag vi är goda vänner. 

Han tycker jag ska skriva en inlägg here so here we go. Jag heter Steve som sagt och är 42 år. Jag har en svenska fru, Sofia och vi har tre barn men jag flyttar inte hit för kärlek som Max. Jag har en bror som flyttade hit för länge sen för att lev med sin kärlek, Malin. När de skulle bli gifta en sommar jag kom hit en månad o hälsa på. Jag älska Sverige i sommaren och ville stanna längre. Jag hade ingen förhållande och inget jobb då för jag resa runt så mycket. Min bror sa jag kan jobba på hans jobb också för dom saknar personal så jag stannade i Sverige och blev kär i Sofia som är Malins best friend. 

Efter det åkte jag aldrig tillbaka till USA. Jag jobbar kvar på samma arbete, vi sälj Lastbilsdäck och andra däck på nätet. Nu jag och Sofia har tre barn som jag sa, Hanna är 14 years old, Amanda is 11 och Theo 9. Vi bor i en stor hus på landet nära en sjö och vi har massa djur här. Jag verkligen gillar Sverige för naturen är väldig fin och människorna är väldigt snälla mot mig. Jag har många nya vänner och jag spelar fotboll i en korpenlag, det är mycket roligt. 

Jag saknade mina American friends mycket i början när jag flyttade här. Det kan vara svår att hitta nya vänner i början, speciell om du inte kan svenska så bra, men hang in there! Oftast det kommer naturligt. Om du hittar en kompis du kanske kan vara med den kompisens vänner också. Man kan vara med i aktivitet eller hitta kompisar på facebookgrupper kanske. När du har nya svensk vänner du kommer känna dig som hemma och din språk blir mycket bättre utan att plugga. Jag är forever greatful till Sverige för min familj och alla nya vänner som gör att Sverige är mitt nya hem.

Tack för ni läste min inlägg! 

Steve

Kategorier: Livet

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *